Kom med SUF til ende gelände

Kalender

Kom med SUF til ende gelände

Hvornår

Onsdag, august 23, 2017 (Hele dagen) til Søndag, august 27, 2017 (Hele dagen)

Vil du være med til at blokere for noget af Europas mest klimaskadelige infrastruktur? - Her på siden vil vi løbende opdatere om Ende Gelände aktionerne i 2017 og poste invitationer til informationsaftner og træninger.

Ende Gelände er en tysk bevægelse, der gennem direkte aktion forsøger at stoppe udvindingen og afbrændingen af brunkul i Tyskland. Brunkul er den værste form for fossilt brændsel og det er isoleret set den største kilde til CO2 udledning i Europa.

I 2017 er der to store Ende Gelände aktioner i Tyskland – til august og november.

Ende Gelände har igennem flere år blokeret kulminer og anden kul-infrastruktur, for i gennem civil ulydighed at stoppe klimaforandringerne. Det er ikke i orden at folk bliver fordrevet fra deres hjem for at gøre plads til klimaskadelige kulminer.

Den første aktion er i Rhineland (tæt på Köln) den 24. – 29. august 2017. 

Ved Ende Gelände-aktionen i august 2015 blokerede mere end 1500 mennesker gravemaskinerne i Garzweiler-brunkulsminen. I april 2016 deltog over 4000 mennesker i protesterne – til august 2017 bliver det endnu større.

Denne side vil løbende opdatere om det praktiske løbende i forhold til bl.a. aktionen, campen og organiseringen af busser, samt opreklamere forskellige events om forberedelse og optakt.

Vil du med? Så tilmeld dig her: http://aktivisme.info/

Læs evt. mere her: https://www.ende-gelaende.org/en/

Ende Gelände Danmark er støttet og koordineret af følgende organisationer og grupper:
Klimakollektivet
Socialistisk UngdomsFront
Afrika Kontakt
Enhedslisten
Internationalt Forum