Cop 21 and beyond

Cop 21 and beyond

I december 2015 mødes verdens regeringer, tusindvis af lobbyister og en del NGO’er til FN’s 21. Conference Of Parties (COP) for, at forhandle en aftale på plads der skal bremse klimaforandringerne og konsekvenserne deraf.

20 gange er de mødtes, uden at nå frem til en løsning, og selvom de nu igen taler om, at i år skal de lave den afgørende aftale, så kommer det ikke til at ske. I København til COP15 i 2009 blev de enige om at 2 graders stigning var maks. I dag er vi på vej mod 3,5 graders stigning. Selvom FN er det mest demokratiske forum vi har til at lave internationale aftaler, så er styrkeforholdene i klassekampen i dag bare sådan, at det ikke giver mening at tro på, at verdens regeringer vil løse problemet. Bredt set, tilhører de eliten og har elitens økonomiske interesser som deres førsteprioritet.Men klimaforandringerne skal stoppes. Når det ikke sker til COP21, så er spørgsmålet hvem der så gør det? Det er os vi venter på. I Paris har vi muligheden for, at få det sidste ord. Og den griber vi.

SUF tager til Paris for at vise at vi kan redde klimaet. Gennem aktivisme vil vi vise, at de nuværende regeringer ikke er legitime ledere, fordi de gennem deres manglende handling er ansvarlige for ødelæggelse af naturen og levevilkårene for milliarder af mennesker over hele planeten. Når COP21 slutter, så vil vi ikke lade dem forlade Paris. Vi vil bl.a. deltage i den internationale blokade af konferencebygningen, så forhandlerne ikke kan komme ud. Vi ved godt at det er ulovligt, men civil ulydighed er vores næste træk. Når loven så åbenlyst bliver brugt til at sende verden på katastrofekurs, så er det på sin plads at bryde den for, at vi kan skabe bevægelse for en bedre verden.

Og det slutter ikke i Paris, det starter i Paris. Vi kan ikke holde en blokade af verdens regeringer. Men når de forlader Paris, vil vi have skubbet til styrkeforholdende, så verden ved at dens ledere ikke er så legitime som de foregiver. Det vil vi udnytte til, at eskalere protesterne i 2016. I den internationale klimabevægelse har vi lavet happenings, aktioner, demonstrationer osv. lokalt og på globale aktionsdage. Dette gør vi igen op til COP21, men bagefter er der planer i støbeskeen, om at vi i april vil lave civil ulydighed i global skala, i samme måned over hele verden vil forskellige bevægelser og aktivister rette angreb ind mod industrien, fordi 4/5 af de fossile brændsler skal blive i jorden, hvis vi skal holde temperaturstigningen under 2 grader. I SUF vil vi arbejde aktivt for, at disse eskaleringer af den globale klimabevægelse bliver styrket, hvis det er muligt i Danmark, men ellers vil vi deltage aktivt i protester i vores nabolande med de bevægelser der organiserer dem.

I SUF er vi klimarealister. Derfor går vi på gaden og skaber bevægelse i Paris og i resten af verden bagefter!

 

Stillet af:

Aksel Rosager Johansen (Grøn gruppe)